Főoldal
Referenciáink
Cégismertető
Technikai információk
Szolgáltatásaink
Lakástakarékpénztár
- LTP Magánszemélyek
- LTP Társasházak
- LTP Önkormányzatok
Hitelügyintézés
Energetikai ingatlan felmérés
Napelem rendszerek telepítése
- 5,2 kW napelem rendszer
Hőszivattyúk telepítése, üzembehelyezése
Aktívház kivitelezés
Akciók
Karrier
Sitemap
Hírlevél
Usernév:
Jelszó:

- LTP Önkormányzatok

 

               Önkormányzatok

Minden önkormányzat életében jelentős feladat a település infrastrukturális hálózatának fejlesztése. A közműfejlesztési társulások által felvett hitel törlesztéséhez nyújt jelentős segítséget az OTP Lakástakarék.

 

Projektekhez kapcsolódó lakáselőtakarékossági szerződések

Projektszerződések, azok a standard lakás-előtakarékossági módozatok szerint megköthető illetve már megkötött lakás-előtakarékossági szerződések, amelyek egy előre meghatározott közös lakáscél - projekt - megvalósítása érdekében jönnek, illetve jöttek létre, és a megvalósítást egy közös projektszervező, bonyolító szervezet - közmű társulat, önkormányzat, társasház/lakásszövetkezet - szervezi.

 A projekt finanszírozása többségében bankhitel felhasználásával (OTP-Bank vagy külső bank )történik.

                                                                                                                                                      


A projektekhez a szervezők a különböző pályázatokon elnyerhető önkormányzati, állami vagy egyéb forrásokat is felhasználhatnak.

A közös lakáscél megvalósíthatósága érdekében a lakás-előtakarékossági szerződések megtakarításait, vagy a szerződéses összeget (az érdekeltségi hozzájárulás, ill. a felújítási költségből az ügyfélre eső rész erejéig) a lakás-előtakarékoskodók a projekt bonyolító szervezetre illetve a hitelező bankra engedményezik /zálogosítják.

Ezért az egy projekthez tartozó szerződések megkülönböztetésre kerülnek, és azokat a megktakarítási idő alatt a közös monitoring megvalósíthatósága érdekében együtt (csoportosan) kezeljük.

A projektek célja alapján két fő projekttípust különböztetünk meg:

1. Közmű projekt: A közművek, kommunális létesítmények önkormányzati - illetve közműfejlesztési társulat által megvalósított, beruházás keretében történő kialakítása és felújítása, (szilárdburkolatú út, járda, kerítés, áram-, gáz-, vízvezeték, szennyvízcsatorna, csatorna, központi fűtés, informatikai hálózat/telefon, kábeltelevízió, internetelérés)

2. Társasház/lakásszövetkezeti projekt: A társasházi lakások tulajdonosainak közös tulajdonában álló épületrészek felújítása és korszerűsítése, illetve az ennek a projektnek a finanszírozására pénzügyi intézménytől, vagy biztosítóintézettől felvett kölcsön kiváltása.

 


B?vebb információ

Török Csaba
Értékesítés vezető 
Telefon: +36 20/23 43 664
E-mail : torok.csaba@napelem-solarkft.hu

alaprajz
alaprajz

Kecskemét
Kecskemét

homlokzat dél10
homlokzat dél10

e-mail | kezdőlap | hírlevél | szerver elérés